Testről és lélekről

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

20180110_01

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik, a nagyterem maximális (450 fő) befogadóképességéig.

Téli Filmnapok A Vértes Agorájában
2018 januárjában, szerdánként.

Testről és lélekről

magyar játékfilm | 116 perc | 2017

16 éven aluliaknak nem ajánlott

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád?

Forrás: www.port.hu

Alkotók
Enyedi Ildikó
Herbai Máté
Láng Imola

Sinkovics Judit
Balázs Ádám
Lukács Péter
vágó: Szalai Károly

Díjak és jelölések
Az alkotás elnyerte a 2017-es Berlini Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, az Arany Medvét, emellett a FIPRESCI-díjat és az ökumenikus zsűri díját is megkapta.
A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága Magyarország nevében jelölte a filmet a 2017-es Oscar-díjra a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.
2017 novemberében Herbai Máté, a film operatőre a bydgoszczi Camerimage nemzetközi filmoperatőr fesztivál fődíját nyerte el.
2017 decemberében Borbély Alexandra nyerte a legjobb színésznőnek járó Európai Filmdíjat.

2018. január 10.

Részletek

Dátum: 2018.01.10.
Időpont: 18:00 - 20:00
Jegyár: Ingyenes
Esemény kategória:
Esemény címkék:,

Helyszín

A Vértes Agorája

Szent Borbála tér 1.
Tatabánya, 2800 Magyarország

+ Google Térkép

Telefon:

06 34 688 100

Visit Venue Website

Téli Filmnapok 1.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik, a nagyterem maximális (450 fő) befogadóképességéig.