Városi Egészségnap

Az Agora Nonprofit Kft. pályázatot nyújtott be „Az egészséges életmódot, a rekreációt, és a környezettudatos magatartást fejlesztő programok és folyamatok megvalósítása a tatabányai lakosság érdekében” című pályázati felhívásra, amelyet nagy örömünkre támogatásra érdemesnek ítéltek.

A TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00642 azonosító számú, Tatabánya Városi Egészségnap című pályázatot Tatabányán, az Árpád téren valósítjuk meg.

A projekt céljaként a tatabányai lakosság egészségi állapotának felmérését, ellenőrzését, javítását tűztük ki. Ennek érdekében különféle szűréseken, méréseken, vizsgálatokon, hasznos előadásokon és változatos mozgásos aktivitásokon vehetnek részt az érdeklődők. A programok kellemes, jó hangulatú kikapcsolódást jelenthetnek minden résztvevő számára és hozzájárulnak az emberek egészségi állapotának szinten tartásához, javításához.

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja 2019.06.01. és fizikai befejezésének tervezett napja 2020.12.31-e. A projekt elszámolható összköltsége 2.699.859 Ft, azaz Kétmillió-hatszázkilencvenkilencezer-nyolcszázötvenkilenc forint. A támogatás intenzitása a projekt elszámolható összköltségének 100%-a. A támogatást az Európai Szociális Alap biztosítja.

Tájékoztató projekt előrehaladásáról (2020.12.15.)

A Tatabánya Városi Egészségnap 2019. augusztus 25-én, vasárnap 10:00 és 17:00 óra között valósult meg Tatabányán, az Árpád téren. A nap során az eseményre látogatók különféle vizsgálatokon, egészségügyi állapotfelméréseken, az adott értékek alapján személyre szabott tanácsadásokon, sportos aktivitásokon vehettek részt.

A rendezvény fő célja az egészségtudatos életmód hirdetése, esszenciális összetevőinek megismertetése, a prevenció fontosságának hangsúlyozása volt a tatabányai lakosság körében. Ezt támogatva a megközelítőleg 400 érdeklődő a mozgás örömének közvetítésével különböző edzésformákat ismerhetett meg, mellyel ráirányítottuk a figyelmet az egészséges életmódot preferáló helyi adottságokra, lehetőségekre.

Tájékoztató projekt előrehaladásáról (2020.12.31.)
A projekt a pályázatban foglaltaknak megfelelően megvalósult és lezárult.

Az Agora Nonprofit Kft. pályázatot nyújtott be „A Tatabányai Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia keretében támogatást nyert programokhoz, folyamatokhoz kapcsolódó illetve a stratégia megvalósulását elősegítő különálló beruházások” című pályázati felhívásra, amelyet nagy örömünkre támogatásra érdemesnek ítéltek.

A TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00362 azonosító számú, Tatabánya Városi Egészségnap – Eszköz beszerzés című pályázatot A Vértes Agorájában (Tatabánya, Szent Borbála tér 1.) valósítjuk meg.

A Tatabánya Városi Egészségnap programjainak zavartalan, élményszerű lebonyolításához elengedhetetlen A Vértes Agorája eszközparkjának bővítése. A szűrések, mérések, vizsgálatok lebonyolítását sátrak, az áramellátás biztosítását gumikábelek, a rendezvényterület elkerítését mobil biztonsági kordonok segítik. Az edzések hatékonyabb levezényléséhez a sport fejmikrofonok járulnak hozzá.

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja 2019.08.06. és fizikai befejezésének tervezett napja 2021.01.31-e. A projekt elszámolható összköltsége 808.800 Ft, azaz Nyolcszáznyolcezer-nyolcszáz forint. A támogatás intenzitása a projekt elszámolható összköltségének 100%-a. A támogatást az Európai Regionális Fejlesztési Alap biztosítja.

Tájékoztató projekt előrehaladásáról (2021.01.10.)

2019. augusztus 25-én 10 és 17 óra között a beszerzett eszközök segítségével megrendezésre került a Tatabánya Városi Egészségnap. A program a szűrővizsgálatokon felül többféle csoportos aktivitást is tartalmazott, amelyek célja az volt, hogy a mozgás örömén túl megismertessük és megkedveltessük a különböző edzésformákat a résztvevőkkel és ezzel felhívjuk a figyelmet a helyi adottságokra.

A pályázat segítségével megvásárolt eszközök (sátor, mobil csőkordon, sport fejmikrofon, gumikábel, koffer) lehetővé tették a színvonalas megvalósítást.

Tájékoztató projekt előrehaladásáról (2021.01.31.)
A projekt a pályázatban foglaltaknak megfelelően megvalósult és lezárult.