Határtalan kultúra – “A kis herceg” mesebalett turnéra indul

Határtalan kultúra – “A kis herceg” mesebalett turnéra indul

A Nemzeti Kulturális Alap által kiírt “Határtalan kultúra – megtartó közösségek, avagy Az ezerarcú közművelődés 25 helyszínen” című – nyertes – pályázat keretében megvalósuló program A Vértes Agorája tevékenységi körének finom esszenciája: kultúraközvetítés, partnerség, térségi munka, mentorszerep.

A Tatabányán évek óta működő, népszerű programsorozat, a RáHangoló egyik legnagyobb sikerű – a Silhouette Balett-tel közös – produkcióját visszük most el négy térségi településre és a Felvidékre. Valamennyi településen nagy a várakozás, s bár a helyszínek – adottságaikat tekintve – nagyon különbözőek, közös bennük, hogy a fogadtatás meleg, a közös munkaház való hozzáállás inspiráló.

Az előkészítésben részt vett az Agora szakmai és műszaki stábja, a RáHangoló koncertsorozat létrehozója, a Silhouette Balett művészeti vezetője és balett pedagógusa.

Zeneszerző: S. Halász Károly | Koreográfus: Csáky Mária
Mesélő: Ocskai Gabriella

Valamennyi helyszínen kísérőprogram előzi meg az előadást: papírrepülő hajtogatás és -színezés, üzenetek írása a kis hercegnek, rajzpályázat és kiállítás.

Október 8. – Szomor | Október 13. – Észak-Komárom
Október 15. – Várgesztes | Október 17. – Héreg | Október 26. Szárliget