Quo Vadis, Iuvenis? Nemzetközi ifjúsági konferencia

Quo Vadis, Iuvenis? Nemzetközi ifjúsági konferencia

A Vértes Agorája által életre hívott – s idén második alkalommal rendezett – eseményre Romániából, Görögországból, Törökországból, Ukrajnából, Olaszországból, Oroszországból, Albániából, s természetesen Magyarországról érkeztek fiatalok, hogy gondolatébresztő előadásokat tartsanak az őket leginkább foglalkoztató témákban: Oktatás a 21. században | Közösségi média és társadalom | A család szerepe és megítélése a modern társadalomban | EU és a nemzeti identitás | Környezet és felelősség.

A más-más kultúrkörben élő fiatalok komolyan felkészülve, érett és felelősségteljes gondolkodásról tanúbizonyságot téve léptek kortársaik elé. Ezt követően – kiegészülve a hallgatósággal – személyes eszmecserén vettek részt. Bár az internet, azon belül is a közösségi média lehetőséget teremt az állandó és távolságot nem ismerő kapcsolattartásra, a személyes beszélgetés erejét, motiváló és bensőséges voltát nem pótolhatja. 

A Quo Vadis, Iuvenis? – azaz Merre tartotok, fiatalok? – elnevezésű programon nem csak ismeretségek, de barátságok is kötettek. A megismerés, a megértés, az egymásra figyelés mindenképpen közelít és érzékenyít. Erre pedig minden időben és minden körülmények között szükség van.


Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere köszöntőjében méltatta a fiatalok elhivatott aktivitását, kiemelve, hogy nagyon fontos a jövő társadalmát alakító generáció véleményét megismerni, különösen abban a formában, ahogy erre a mostani konferencia lehetőséget teremtett.

Sámuel Botond, az Agora Nonprofit Kft. ügyvezetője is köszöntötte a konferencia résztvevőit, megerősítve, hogy szervezetünk a kezdetektől épít a fiatal generációkra, teret ad számukra, s – igényeik szerint – támogatja őket.

A konferencián elhangzott előadásokból készült kiadvány ITT érhető el.