Koncert közkívánatra

Koncert közkívánatra

Régóta érlelgetett terv valósult meg azzal, hogy Tatabánya Város Fúvószenekara az újévi koncertet megismételte. Évről évre nagyobb az érdeklődés a január 1-jei program iránt, a belépőjegyek mindig nagyon gyorsan fogynak, s így a vágyott koncertélményről sokan maradtak le. Eddig.  

Idén először ráadást adott a zenekar, s az új évi közönség is élvezhette a friss repertoárt, amelyben tangó, kubai dallamok és népszerű filmzenék is megszólaltak. Az esemény kicsit kötetlenebb is volt, mint az év első napján, így a hallgatóság bepillantást nyerhetett a zenekar életébe: a karmesterek – Szabó Ferenc és Szicsó István – meséltek a próbákból, a tavalyi székelykeresztúri vendégeskedésről, s arról, miként áztak bőrig 10 másik fúvószenekar társaságában Kőszegen.   

A műsort a Népház Show Formációs Tánc Egyesület színesítette

A „pezsgős játék” sem maradt el. Ennek köszönhetően megtudhattuk, hogy a környező településekről – Tarján, Vértessomló – is érkeztek vendégek a koncertre. Külön örömet jelentett a zenekarnak – s nekünk szervezőknek is –, hogy egyikük elmondta, nyáron a „Százan fújják” elnevezésű programon hallotta először a zenekart, s ennek nyomán döntött úgy, hogy eljön a mostani koncertre is.