Hagyomány és megújulás a közösségi művelődésben Tatabányán

Hagyomány és megújulás a közösségi művelődésben Tatabányán

A helyi igényekre építő, a városi beruházásokat is kiegészítő Hagyomány és megújulás a közösségi művelődésben Tatabányán elnevezésű pályázat fontos mérföldkőhöz, egyben látványos szakaszához érkezett. Megkezdődött a városrészi művelődési házak korszerűsítése és közösségi tereinek megújítása, amely összesen 223,5 millió Forintból valósul meg. Elsőként Bánhidán, a Puskin Művelődési Ház újul meg.

A közösségi programok megvalósítására és az ahhoz szükséges eszközökre a Tatabányai Helyi Közösség munkaszervezetéhez eddig 169 pályázat érkezett be, amelyek többségét elbírálták.

A közös munka végső célkitűzése az, hogy a helyi közösségek aktív részvételével, tudatosságának fokozásával új lendületet kapjon a helyi közösségi-kulturális közélet.

A 750 millió Forint összértékű pályázat célterületei az alábbiak:

  • Kulturális-művészeti, nemzetiségi és hagyományőrző programok, kezdeményezések, alkotó és befogadó folyamatok katalizálása, továbbvitele
  • A digitális társadalom elvárásaihoz való felzárkózás/felzárkóztatás
  • Képzés, tehetséggondozás, különös tekintettel az Y és Z generációra, az „élethosszig tartó tanulás” jegyében
  • Rekreáció, egészséges életmód és a szabadidő hasznos eltöltése
  • Környezetápolás, környezetfejlesztés
  • Eszközbeszerzés

Hagyomány és megújulás a közösségi művelődésben Tatabányán

A helyi igényekre építő, a városi beruházásokat is kiegészítő "Hagyomány és megújulás a közösségi művelődésben Tatabányán" elnevezésű pályázat fontos mérföldkőhöz, egyben látványos szakaszához érkezett. Megkezdődött a városrészi művelődési házak korszerűsítése és közösségi tereinek megújítása, amely összesen 223,5 millió Forintból valósul meg. Elsőként Bánhidán, a Puskin Művelődési Ház újul meg.A közösségi programok megvalósítására és az ahhoz szükséges eszközökre a Tatabányai Helyi Közösség munkaszervezetéhez eddig 169 pályázat érkezett be, amelyek többségét elbírálták.A közös munka végső célkitűzése az, hogy a helyi közösségek aktív részvételével, tudatosságának fokozásával új lendületet kapjon a helyi közösségi-kulturális közélet.https://avertesagoraja.hu/hagyomany-es-megujulas-a-kozossegi-muvelodesben-tatabanyan/

Közzétette: A Vértes Agorája – 2020. március 9., hétfő