“… tőlem függnek a dolgok.” | Rutkai Bori és Bosnyák Viktória Tatabányán

“… tőlem függnek a dolgok.” | Rutkai Bori és Bosnyák Viktória Tatabányán

Az iskolás korosztálynak szánt irodalmi sorozat folytatásában Rutkai Bori zenész, költő a Füzes Utcai Általános Iskola alsó tagozatosainak vendége volt Felsőgallán, Bosnyák Viktória író pedig a Móra Ferenc Általános Iskola nyolcadikosaival találkozott a KPVDSZ Művelődési Házban.

Igazi buli, irodalmi vigasság volt Rutkai Borival és a nevével fémjelzett “bandával” a Széchenyi István Művelődési Házban. A tatabányai Füzes Utcai Általános Iskola alsó tagozatos kisdiákjai örömmel olvasták a találkozó előtt Rutkai Bori: Sárkányjárgány című verseskönyvét, és már ismerték a versekre született dalokat is, sőt! A Piciklit elmondták, a Sárkányjárgányt énekelték, a kiállított képeket pedig ők maguk alkották illusztrációként a versekhez.

Bosnyák Viktória népszerű író a gyerekek körében. A kamaszok azonban egy nehezen áttörhető fallal veszik körbe világukat, s nem nyílnak meg könnyen. Erre tett mégis kísérletet a találkozás, amely bizonyította, milyen nagy szükség van az olvasásra, a beszélgetésre, s a rájuk való odafigyelésre. Az írónő Elképesztő című ifjúsági regénye attól külön is érdekes, hogy Bernát Barbara rajzaival a szöveget képregény váltja, tovább mesélve a történetet.

A Móra Ferenc Általános Iskola nyolcadikosai  érdeklődve figyelték a kivetően, mi mindent lehet elmondani rajzzal, s ez volt az a momentum, ami legyőzte ellenállásukat, s megszólaltak!

A program a „Hagyomány és megújulás a közösségi művelődésben Tatabányán” TOP-7.1.1.-16.H.ESZA.2019.00645 számú pályázat megvalósításának része.