Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere tájékoztatja a lakosságot

Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere tájékoztatja a lakosságot

Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere az alábbiakról tájékoztatja a lakosságot, egyszersmind kéri az együttműködést, s számít arra, hogy az – egészségvédelem érdekében – mindenki betartja a lenti ajánlásokat.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint Tatabányán a napi középhőmérséklet legalább 3 napig meghaladhatja a 25C̊, illetve a 27C̊-ot, ami az egészségre ártalmas lehet.

Ezért a város területére vonatkozóan Szücsné Posztovics Ilona 2021.07.07. (szerdától) 2021.07.09. (péntek), 2400 óráig III. fokozatú riasztást rendelt el.

A hőhullám élettani hatásai: hőstresszt, napszúrást és hőgutát okoz. Kéri a lakosságot, különösen a betegeket, a 0-14 éves korú gyermekeket és az idősebb korosztályt, hogy lehetőleg kerüljék a szabadban tartózkodást és az ott történő munkavégzést, illetve, hogy tartózkodjanak minél többet árnyékban vagy hűvös/klimatizált helyiségekben a további információig.

Tatabányai közterületi ivókútjait megtalálják az alábbi helyszíneken:

Újváros

  • Árpád tér
  • Jubileum park
  • Szent Borbála tér (az Agora előtti tűzcsapra szerelt ivócsap)

Óváros

  • Május 1. park

Dózsakert

  • Örökmozgó játszótér
  • Sétáló utca

Turul emlékmű

A hőhullám hatásainak csökkentése érdekében az alábbi intézkedések történtek:
egészségvédelmi ajánlások közzététele a lakosság és az ellátó személyzet körében, igénybe vehető városi klimatizált helyiségek, közintézmények listájának közzététele, villamos áramszolgáltatás és ivóvízellátás zavartalanságának biztosítása Tatabánya területén.

A várható változásokról, a riasztás meghosszabbításáról, ha a mérési adatok azt alátámasztják, a helyi médián keresztül azonnal tájékoztatják a lakosságot. Ennek hiányában a riasztás 2021.07.09. pénteken, 2400 órakor érvényét veszti.

A polgármester kéri továbbá, hogy kövessék a város hivatalos csatornáit (www.tatabanya.hu , https://facebook.com/tatabanya.hu), valamint folyamatosan kísérjék figyelemmel a Forrás Rádió adásait.