Kirándul a RáHangoló

Kirándul a RáHangoló

A RáHangoló, a korai zenei nevelés helyi zászlóshajója egy évtizede van jelen Tatabányán és térségében, s hetedik éve, hogy szoros együttműködést ápol A Vértes Agorájával. Ennek köszönhetően több olyan – innovatív – program született, amely kinőtte a családi koncertek kereteit.

Ezek közé tartoznak a közösen megvalósított térségi programok is. 2021 szeptemberében három helyszínre – Szárligetre, Vértessomlóra és Szomorra – vittük és visszük el a tatabányai zenetanárokból álló alkalmi fúvósötöst, a térségben élő gyermekek számára is biztosítva a lehetőséget, hogy találkozzanak a klasszikus zenével, ismerkedjenek annak hangszereivel, s az élőben megszólaló zene intenzív élményével. A három koncerten közel 350 általános iskolás diák vesz részt.

A szervezett programok mellett természetesen maradtak a vasárnapi családi koncertek is, amelyeken rendre országos hírű előadók és helyi formációk lépnek fel, színes és izgalmas produkciókkal. Legközelebb október 17-én a Cifra palota, zöld az ablaka című koncerten  Papp Lajos gyermekeknek szóló darabjai átirati hangzanak el, vonós hangszerekkel, fuvolával és sok-sok játékkal.

Művészeti vezető: Ocskai Gabriella

 

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.