2022 ismét Tatabánya Város Fúvószenekara újévi koncertjével indulhatott

2022 ismét Tatabánya Város Fúvószenekara újévi koncertjével indulhatott

Újév napja egyszersmind az ünnepek ünnepe volt az Agorában: zenekari és tagsági jubileumok, karnagyi kitüntetés, az év zenésze díj átadása, az utánpótlás bemutatkozása. S nem utolsó sorban az új év köszöntése, s az új remények megfogalmazása: polgármesteri köszöntővel, zenével vagy éppen kimondatlanul. Még úgy is, ha racionálisan belegondolva, csak egy péntek váltott át szombattá, a körülmények, a lehetőségek és az egyének változatlanok maradtak. De a mentális mérföldkő mégis jótékony hatású lehet: lendületet és hitet adhat. S ehhez Tatabányán nem csak a pezsgő durranása, hanem egy nagyszerű művészeti közösség szerethető produkciója is hozzásegítte a közönséget!

Tatabánya Város Fúvószenekara egy év kényszerű kihagyást követően ismét újévi koncerttel örvendeztette meg hallgatóságát A Vértes Agorájában. A színes zenei programot azzal az igénnyel állították össze, hogy a városban élő német és szlovák gyökereiket őrzők identitása is képviselve legyen egy-egy zeneszám erejéig.  

Az eseményen amellett, hogy beszámoltak a zenekar sikereiről, a közösség néhány tagját külön is köszöntötték: Muri Tibort, aki az alapítástól kezdve tagja a zenekarnak, s évtizedek óta alapítványi elnöki minőségben is segítette annak munkáját, illetve Szabó Krisztiánt, aki az év zenésze lett, s aki egyetlen – a zenekarról, s az ott uralkodó kohézióról sokat eláruló – mondattal köszönte meg az elismerést: „Könnyű dolgom volt, ezért a közösségért nem nehéz tenni.”