Otthont varázsolunk a városból

Otthont varázsolunk a városból

Az Agora Nonprofit Kft. Tatabánya Megyei Jogú város első számú kulturális, közművelődési és közösségi szolgáltatásokat nyújtó társasága, amely önkormányzati tulajdonban van. Ez azt jelenti, hogy elsősorban Tatabánya polgárait, az itt élők igényeinek kielégítését szolgáljuk azzal, hogy otthont adunk a közösségeknek, kultúrát közvetítünk, művelünk és ismeretet terjesztünk. 

Jómagam ezt nem csupán munkának, sokkal inkább küldetésnek tartom, hiszen tevékenységünk közben a város hagyományait is ápolnunk kell, méghozzá úgy, hogy figyelembe vesszük az itt élő generációk folyamatosan változó és egymástól különböző igényeit. Úgy is mondhatnám, hogy az Agora az a hely, ahol egymást erősítve találkozik a tradíció és a kulturális innováció. 

Nem titok: a hosszú távú célunk az, hogy Tatabánya családjai családtagként, barátként, az élmények és ismeretek forrásaként tekintsenek A Vértes Agorájára, illetve a társaság portfóliójába tartozó négy – Puskin, Bányász, József Attila és Széchenyi – művelődési házra. 

Én magam azt az elvet vallom, hogy nem csupán kenyérrel él az ember. Egy város közösségének szüksége van a kulturális élményekre, kikapcsolódásra, együttlétre. Ettől lesz Tatabánya sokkal több, mint utcák és épületekegyüttese. Ettől leszünk közösség. Mi az Agorában pedig azért dolgozunk, hogy otthont varázsoljunk a városból. 

Mindehhez persze sok munkára és elhivatott munkatársakra van szükség. Szerencsére az Agora mindkét területen nagyon erős, amit intézményeink és rendezvényeink látogatottsága is bizonyít. Az utolsó pandémiával nem sújtott évben a Vértes Agorájának megközelítőleg 120 000 látogatója volt. A különböző rendezvényeket és fesztiválokat 100 000 ember választotta, míg a területi művelődési házak látogatottsága megközelítette a 30 000 főt. Ez azt jelenti, hogy az Agora egy év alatt csaknem 250 000 fős látogatottságot produkált. 

A tatabányai polgárok szolgálata, szórakoztatásuk és kulturális és művelődési igényeik kielégítése számunkra a legszebb feladat.

Köszönjük, hogy megtisztel minket az érdeklődésével!

Lukács Zoltán