Megindító pillanatok az Autómentes napon

Megindító pillanatok az Autómentes napon

Az Autómentes nap – az Európai Mobilitási Hét része – alapvetően a fókuszváltást hivatott elősegíteni, a környezettudatos, fenntartható közlekedésre igyekszik ráirányítani a figyelmet. Ezt szolgálják évről évre a különböző aktivitások, amelyek között szerepelnek újdonságok, s persze vannak megszokott, visszatérő elemek.

Tatabányán ilyen például az ún. bringás reggeli, az óvodásoknak és kisiskolásoknak szervezett foglalkozások a KRESZ-parkban, valamint a kerékpáros felvonulás, s az azt kísérő változatos bemutatók.

 
Kollégáink már hajnalban várták a korán útnak indulókat

S hogy a városlakók mennyire magukénak érzik ezt a programot, jól példázza a – hideg idő ellenére is tapasztalható – jelenlét, s az, hogy szinte minden korosztály képviselteti magát. Így volt ez 2022-ben is. Sőt! Idén olyan is akadt, aki a négylábú családtagjával együtt vett részt a kerékpáros felvonuláson. Bár nagyon üde és szerethető színfoltot jelentett, ez az év mégsem erről marad emlékezetes nekünk, szervezőknek. Hanem arról a különleges és megindító történetről, amely a tombolasorsoláshoz kötődik.

 
A hideg idő sem tartotta vissza kerékpáros felvonulás résztvevőit

A fődíjat – egy kerékpárt – Füzesi Zsanett, a Bolyai általános iskola pedagógusa nyerte, aki még a helyszínen átadta azt tanítványának, akiről tudta, hogy nem a saját, hanem egy kölcsönkért kerékpárral érkezett az eseményre. Ez a gesztus nem csak a megajándékozott, hanem minden jelenlévő napját bearanyozta!

 
Füzesi Zsanett, a Bolyai általános iskola pedagógusa

Még több kép