Vasárnapi mesék Bánhidán

Vasárnapi mesék Bánhidán

Aki fel tudja idézni, milyen érzés volt, amikor szülei, nagyszülei vagy az idősebb testvérei mesét mondtak/olvastak neki – több szempontból is – szerencsés ember. A mesehallgatás rövid- és hosszútávú pozitív hatásai – a közös élmény, a pozitív életkép, a fantázia élénkítése, az erkölcsi nevelés, a szókincs bővülése – ugyanis tudományosan bizonyítottak. De mesét hallgatni – csak úgy, “tudománytalanul” is – nagyon jó! Élvezeti értéke nem hasonlítható – az egyébként mellette jól megférő – mozgóképes történetmeséléssel. 

Tatabánya közösségi-kulturális életének fontos – hagyományokra épülő, ám korszerű – színtere, a NépmesePont létrejötte is azt a célt szolgálja, hogy mind szélesebb kör számára legyen elérhető a mesehallgatás, a felnőttlétben való boldogulás egyik talpköve.

Ennek jegyében folytatjuk a Vasárnapi mesék elnevezésű sorozatot, amely havi egy alkalommal várja a közönséget: gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Tóth Zsóka előadóművész – egykori kollégánk, akinek vérében van a mesemondás, s akit mi magunk is szívesen hallgatunk –,  újabb szép és tanulságos történetekkel készül, de ahogy azt korábban is hirdettük: bárki elhozhatja a kedvenc meséjét, s meghallgathatja Zsóka tolmácsolásában, a NépmesePont nyújtotta mesés-kuckós környezetben. S talán még hamuban sült pogácsát is majszolhat… 

A program bárki számára szabadon látogatható, helyszíne a bánhidai NépmesePont, a Puskin Művelődési Házban. 

Időpontok: október 16., november 20., december 18.
Időtartam: 10:00-12:00 h