A szíved melegét tedd el nekem

A szíved melegét tedd el nekem

Zorán kortalan ikon. Fiatalon is lappangott körülötte valami mély, érett bölcsesség, s túl a nyolcvanadik(!) életévén is árad belőle az ifjúi hevület. Pályáját, művészetét mindenkor a frissesség jellemezte, s jellemzi.

Zenésztársaival Tatabányán, az Agorában – ahol telt ház és nagy szeretet fogadta őket – valódi lélekemelő koncertet adtak. A kihagyhatatlan dalok mellett új szerzemények, újragondolt és -hangszerelt kedvencek szólaltak meg, s különleges, a zenei talentumot hangsúlyosan reprezentáló produkciók kaptak helyet.

A felkészültség, a tökéletesség igénye, s persze a finomra csiszolt tehetség páratlan koncertélményben öltött testet az Agora falai között: a művészek és a közönség egymásra hatása emelkedett pillanatokat teremtett, s bizonyította, hogy ez a formáció a legérzékenyebb és legösszetettebb hangszeren – az emberi lélek húrjain – is képes játszani.

Mindezzel olyan sikert arattak, amit nagyon ritkán lehet tapasztalni… Mert higgyék el, mi agorások – akik az elmúlt tíz évben ezres nagyságrendben hallottunk tetszésnyilvánítást –, tudjuk, hogy vastaps és vastaps között is van különbség. A mostani dörgedelmes, tömör és áthatolhatatlan volt. Az élmény váltotta ki, de az életműnek is szólt.