Térségi találkozó: fókuszban 2023

Térségi találkozó: fókuszban 2023

Új célok és tervek mentén folytatódik a közös munka A Vértes Agorája és a térség kulturális-közművelődési szakemberei között. A hagyományos, év végi szakmai workshop keretén belül az elmúlt év eseményeinek és tapasztalatainak összegzése mellett szó esett az újonnan felmerülő igényekről és a jövőbeni együttműködés lehetséges új irányairól.
 
A műszaki, informatikai, koordinációs támogatás mellett új szegmensekkel bővül a támogatási portfólió: az önkéntesség jegyében magyar és külföldi fiatalok segíthetik a kollégák munkáját, illetve a képzési tervek között a marketing eszközök használata is helyet kapott.
 
Az elmúlt évek során a közösségi média felületek fontos szerepe megkérdőjelezhetetlenné vált. A rendezvények népszerűsítése mellett a közösségi identitás erősítésében is kiemelt helyet foglalnak el a nagy számú követőbázissal rendelkező platformok. A közösségépítést célzó gyakorlati tapasztalatokkal és trükkökkel színesített előadások szintén a 2023-as képzési paletta részét képezik.
 
Az Agora részéről az eseményen részt vett Seffer Edina szakmai igazgató, a három szakmai csoport vezetője, illetve a térségi feladatellátásban résztvevő munkatársak. A térségi településekről Brunáczki Teréz (Szomor), Németh Jánosné (Héreg) és Németh Ferenc (Vértesszőlős) voltak jelen személyesen. A többi település képviselői telefonon és írásban csatlakoznak a 2023-as évi együttműködések megtervezéséhez.