XI. Dallam Regionális Kórustalálkozó

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Kórusban énekelni – bizonyítottan pozitív hatású – különleges élmény. Ugyanakkor nagy fegyelmet és egymásra figyelést kívánó – s éppen ezért rendkívüli kohéziót létrehozó – tevékenység. Kodály Zoltán, a zenepedagógia világszerte ismert és követett alakja, a kóruskultúra hazai elemekre épülő ápolását is kiemelkedően fontosnak tartotta.

Egy ilyen élmény befogadása is örömteli. A kórusban megszólaló emberi énekhang semmi máshoz nem hasonlítható varázslatos hangszer benyomását kelti.

A Tavaszi Fesztiválnak minden évben részét képezi a Dallam Regionális Kórustalálkozó, ahol bárki átélheti ezt a felemelő élményt.

A program célja: bemutatkozási és tapasztalatszerzési lehetőséget biztosít a kórusok számára, valamint baráti és szakmai kapcsolatok kialakítására ad lehetőséget. A családias jellegű fesztivál nem verseny, de a rendezvény végén szakavatott zsűri összegzi a hallottakat, és kiemel néhány különösen magas színvonalú produkciót. Az értékelés után rendszerint különdíjak átadására is sor kerül. A fesztivál közös énekkel indul és zárul.

Szervező: Dallam Zeneiskola.
Zsűri:  Stubendek István karnagy, a Concordia vegyeskar művészeti vezetője

A fesztivál fő támogatója a

2020. március 21.

Részletek

Dátum: 2020.03.21.
Időpont: 09:30 - 13:00
Jegyár: Elmarad!
Esemény kategória:
Esemény címkék:

Helyszín

A Vértes Agorája

Szent Borbála tér 1.
Tatabánya, 2800 Magyarország

+ Google Térkép

Telefon:

06 34 688 100

Visit Venue Website