Solymos Ákos: Frici, Fülöp és a hackerek (könyvbemutató)

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Az informatikai eszközök, telefonok és számítógépek a mindennapi életünk részévé váltak. Az eszközhasználat egyre kisebb korban kezdődik el. Mindeközben a szülők, – és valljuk be – a pedagógusok sincsenek tisztában azzal, hogy mindez milyen veszélyekkel jár. A tapasztalat azt mutatja, hogy a kibertérben nagyon gyorsan elveszíthetjük a kontrollt a gyerekek felett. A digitális bennszülöttek – a mai kor gyermekei – az adatok értékével sincsenek tisztában. Egyre több és több dolgot osztanak meg magukról, és egyre hamarabb mélyednek bele az Internet világába.

Az előadás – a Frici, Fülöp és a hackerek című könyv bemutatása – mellett betekintést nyújt napjaink internetes fenyegetettségeibe, amelyek egyaránt érintik a gyerekeket és a felnőtteket. Okostelefonok, okoseszközök, vírusok, hekkerek, darkweb, bankkártyás csalások, csaló webáruházak és hamis hírek – csak néhány téma, amit megismerhetnek a résztvevők.

Az előadást követően alkalom lesz a könyv megvásárlására is. Amennyiben a szándék előre ismert, kérjük jelezzék előre, hogy legyen elegendő példány a helyszínen:  solymos.akos@upcmail.hu

A szerzőről: Solymos Ákos a téma avatott szakértője: több mint 10 évet dolgozott bankbiztonsági területen, s a mai napig a Quadron Kibervédelmi Szolgáltató Kft-ben vezeti az oktatási és kutatás-fejlesztési üzletágat. Társszerzője több, az elektronikus információbiztonság témakörében létrejött egyetemi tankönyvnek.

2020. október 24.

Részletek

Dátum: 2020.10.24.
Időpont: 10:00 - 11:30
Jegyár: Ingyenes
Esemény kategória:
Esemény címkék: