Rost Andrea | Győri Filharmonikus Zenekar

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

 

Műsor:
Operaáriák, nyitányok, közjátékok
Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar

Közreműködik:
Brickner Szabolcs
– tenor
Antóni Norbert – bariton

Vezényel: Silló István

 

ROST ANDREA
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán még főiskolásként a Magyar Állami Operaház ösztöndíjasaként elénekelte Júlia szerepét Gounod: Rómeó és Júlia operájában.
1991-ben, a Wiener Staatsoper magánénekese lett, ahol összes fontos szerepében megismerhette a bécsi közönség: Zerlinától és Adinától kezdve, Susannán és Lammermoori Lucián át egészen Violetta parádés szerepalakításáig.
A Milánói Scalába maga Riccardo Muti hívta meg az énekesnőt a Rigoletto 1994-es bemutatójára, Gilda szerepére. Azóta is a Scala állandó visszatérő vendége. Milánóban Mozart Figaro házasságának Susannája, majd Verdi Traviatájának Violettája követte a sort. A Salzburgi Ünnepi Játékokon is számos produkcióban lépett közönség elé, és a legnagyobb karmesterekkel dolgozott együtt.
A párizsi Opéra Bastille-ban Susannát, Gildát és Lammermoori Lucia mellett Offenbach: Hoffmann meséiben Antoniát alakította. Alondoni Royal Opera House-ban Susannaként debütált a Figaró házasságában, majd Violettát énekelt nagy sikerrel. Koncertszerű előadásban énekelte el Donizetti: Elisabeth című operájának címszerepét, amely egyben világpremier is volt.
2002-ben Los Angelesben – Pamina szerepében – volt hallható, majd 2005-ben ugyanebben Washingtonban. Amadridi Teatro Real meghívására Poulenc: A karmeliták beszélgetései című operájában Blanche szerepét énekelte 2006-ban.
Amerikában a chicagói Lyric Operában több ízben is vendégszerepelt, ahol Zerlinát, Gildát, Violettát, Giuliettát és Michaelát énekelt.

Belépőjegyek kaphatók A Vértes Agorája jegypénztárában is: 6.000 Ft.
Utalványt, valamint Cafeteria- és SZÉP Kártyát elfogadunk.
Bővebb információ
2022. december 16.

Részletek

Dátum: 2022.12.16.
Időpont: 19:00 - 20:30
Jegyár: 6000 Forint
Esemény kategória:
Esemény címkék:

Helyszín

A Vértes Agorája

Szent Borbála tér 1.
Tatabánya, 2800 Magyarország

+ Google Térkép

Telefon:

06 34 688 100

Visit Venue Website