Nyitott Akadémia | Pál Ferenc (Feri atya)

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

 

Az eredetileg 2020. november 19-ére tervezett, később 2021. április 26-ára halasztott programnak – tekintettel a még mindig érvényben lévő korlátozásokra – újabb időpontot választott a szervező: 2021. szeptember 20.
Bármelyik időpontra is szól az Ön belépőjegye, az érvényes lesz erre az előadásra.

Amennyiben az új időpont nem megfelelő, a belépőjegyek – a vásárlás helyszínén, az előadás napjáig – visszaválthatók.

   Hogyan válhat erőforrássá a múlt?
Hogyan alakítható szabadon a jövő?

Pál Ferenc (Feri atya)
római katolikus pap, mentálhigiénés tanácsadó előadása

Ismertető a nyitottakademia.hu oldalról:

Pál Feri senkinek sem kell bemutatni: pap, mentálhigiénés szakember – és az egyik legjobb előadó, akit valaha hallhattunk. Azokról a kérdésekről beszél, amelyek a leginkább foglalkoztatnak bennünket, egyszerű szavakkal képes bonyolult összefüggéseket megvilágítani, és azokat nemcsak érthetővé, de átélhetővé tenni. Sosem elégszik meg olcsó, közhelyes magyarázatokkal – ha valamivel foglalkozni kezd, annak a mélyére ás. Hatalmas személyes varázsa van, ezért nem ritka, hogy előadásai után sokan meg szeretnék ölelni, vagy legalább megfogni a kezét. Egyébiránt akár stand up komikusként is megkereshetné a kenyerét, olyan fergeteges humora van.

Aktuális előadásában azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy miként válhat erőforrássá a gyakran fájdalmas sebekkel teli múlt, és hogyan alakíthatjuk szabadabban a jövőnket.

“De sokszor hallottam már azt a mondatot, hogy a jelenben kell élni, és felesleges a múlttal foglalkozni! Amikor valaki azt mondja, hogy értelmetlen a múlttal foglalkozni, hiszen azt már nem lehet megváltoztatni, nagy precizitással fejezi ki, hogy azt gondolja: az segítene rajta, ha a múltat megváltoztathatná. Azt hiszi, a múlttal kapcsolatos egyetlen lehetősége az volna, ha azt meg nem történtté tehetné vagy átírhatná, és mivel ez lehetetlen, nincs dolga ezzel. A sejtjeink azonban őrzik a múltunkat, így az hatást gyakorol a jelenünkre. Ezért éppen annyira érdemes a múlttal foglalkozni, azt földolgozni, elrendezni, amennyire a jelen szempontjából szükségünk van rá. A múltat pontosan azért kell helyére tenni, hogy a jelenben élhessünk” – állítja Pál Feri, aki aktuális előadásában ezt a témát bontja ki a tőle megszokott lebilincselő stílusban.

Belépőjegyek A Vértes Agorája jegypénztárában is kaphatók.
Utalványt, valamint Cafeteria- és SZÉP Kártyát erre a rendezvényre nem áll módunkban elfogadni.
Bővebb információ
2021. szeptember 20.

Részletek

Dátum: 2021.09.20.
Időpont: 19:00 - 20:30
Jegyár: Új időpont!
Esemény kategória:
Esemény címkék:

Helyszín

A Vértes Agorája

Szent Borbála tér 1.
Tatabánya, 2800 Magyarország

+ Google Térkép

Telefon:

06 34 688 100

Visit Venue Website