Rövidfilmek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóitól

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

 

Ugron Réka: Első lecke: A paplanos (2017, 9 perc)
Tamás ezer éve paplanos. Körúti pincéjében mintha megállt volna az idő, mindenhova száll a toll. Az elzárt világban megjelenik a kamera: a rendező és szereplő között egy különleges kapcsolat kezd alakulni. A film témája: “Hogyan volt az, amikor a paplanost filmeztem.”


Bicsák Boglárka: Manézs (2021, 35 perc)
Marics Andrea és Marics Krisztina 28 éves egypetéjű ikertestvérek, akik egyetemi tanári diplomával vándorcirkuszokban dolgoztak, ahol közös artista számokat adtak elő. Születésüktől fogva együtt éltek át mindent, azonosak voltak az álmaik, míg aztán el nem váltak útjaik. Az egypetéjű ikerpár történetén keresztül a felnőtté válás kérdéseivel találjuk szemben magunkat; kulisszául a vándorcirkuszok miliője szolgál.


Mazzag Izabella: Falkám (2019, 25 perc)

A számos díjjal elismert dokumentumfilm a rendező saját betegségéről, a borderline személyiségzavaráról szól. A filmben ennek a mentális állapotnak a különböző árnyalatait és rétegeit tárja fel önmaga és mások érzésein, tapasztalásain keresztül.


Simó Ibolya: Nem volt igazi szerelem (2021, 14 perc)

József a siketnéma, senior sportoló rendkívüli kitartással készül a futóversenyeire. Egy elszegényedett, erdélyi faluban él feleségével, de minden nap páratlan szépségű tájakon szeli a kilométereket, egyik falutól a másikig. Egész életében a szenvedélyének élt – míg mozgás korlátozott felesége az elmúlt 53 évét csak a házasságnak szentelte.

2023. március 27.

Részletek

Dátum: 2023.03.27.
Időpont: 18:00 - 20:00
Jegyár: Ingyenes
Esemény kategória: ,

Helyszín

A Vértes Agorája

Szent Borbála tér 1.
Tatabánya, 2800 Magyarország

+ Google Térkép

Telefon:

06 34 688 100

Visit Venue Website