Várgesztesen ülésezett a Tatabányai Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa

Várgesztesen ülésezett a Tatabányai Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa

A Tatabányai Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa Várgesztesen ülésezett, 2018. május 15-én. A Faluházban rendezett találkozón a társulási tanács tagjai – Tatabánya térségi településeinek polgármesterei – valamint Bereznai Csaba, Tatabánya alpolgármestere, A Vértes Agorája részéről pedig Salamon Hugó, szakmai igazgató és Monos Krisztina térségi munkatárs vettek részt. Az ülést Beke László, Környe polgármestere vezette.

Salamon Hugó beszámolt A Vértes Agorája 2017. évi térségi tevékenységéről, valamint a 2018. évre tervezett programokról és az együttműködés új irányairól.

A 2017. évben az Agora Tanács által jóváhagyott stratégia és programterv mentén kínált rendezvények valósultak meg a kistérség településein. Ez volt A Vértes Agorája negyedik teljes szakmai éve, ezért is szerveztünk ún. térségi turnét, amely során kiértékeltük az elmúlt négy év közös munkáját: az elért eredmények mellett felvázoltuk azokat az irányokat, amelyeken fejleszteni, változtatni szükséges az elkövetkező időszakban.

A Vértes Agorája 2018. évi kiemelt terveit programcsomagban kínálja a kistérségi települések számára. Ezekből a kulturális szakemberek válogathatnak a településük számára alkalmas, s a kulturális életet gazdagító programokból.