A kultúra maga az emberi élet minősége

A kultúra maga az emberi élet minősége

Salamon Hugó, A Vértes Agorája szakmai igazgatója – és Tatabánya díszpolgára – augusztusban állami elismerésben részesült: magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott. Ebből az alkalomból készült vele interjú a közösségi televízióban.

Bár ez az elismerés az egyénnek szól, Salamon Hugó mindig csapatban gondolkodik, s az interjú során is azokról a közösségekről beszélt, amelyekkel együtt dolgozott-dolgozik. Mint mondta, a díjra úgy gondol, mint a csapatban dolgozó személyiségek együttes, kiugró teljesítményének eredményére.

A Vértes Agorája szakmai igazgatójaként részt vehetett annak „zöldmezős szervezetépítésében”, amely az együttgondolkodás minősített példája, és sikerét annak is köszönheti, hogy – ahogy fogalmazott – még az eltérő vélemények is egy irányba hatottak. Éppen ezért, ma A Vértes Agorája egy professzionális szolgáltató nagyüzem, ahol az emberi életminőséghez tartozó valamennyi dolog beletartozik a fókuszunkba, s ezt nem szűkíthetjük – és nem is szűkítjük – le a kulturális vagy művészeti programok közvetítésére.

A jövőt illetően az országosan is egyedülálló Tatabányai Helyi Közösségről beszélt, amely a látványos infrastrukturális megújuláson túl a közösségi tervezésű, sokrétű közösségi folyamatok létrejöttét hivatott szolgálni, s amely az előkészítés szakaszából most ér el a megvalósulás szakaszába.