Simsay-díjat kapott Kammerlohr-Kováts László

Simsay-díjat kapott Kammerlohr-Kováts László

Budapesten, a Nádor Galériában vehette át hétvégén munkatársunk, Kammerlohr-Kováts László festőművész, a Kortárs Galéria vezetője a Magyar Képzőművészeti és Iparművészeti Társaságok Szövetségének Simsay Ildikó-díját a „közösségért végzett kiemelkedő és példamutató munkásságáért”.

A Szövetség 1998-ban, a fiatalon elhunyt festőművész, Simsay Ildikó életének és munkásságának emlékére, a művésztársak érdekében kifejtett közösségi munka jutalmazására alapította a díjat, melyet azóta évente két művésznek ítélnek oda.

Kammerlohr-Kováts László 2002-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem Képgrafika szakán. Festői pályafutását szintén ebben az évben kezdte, absztrakt, geometrikus képeket és figurális expresszív képeket egyaránt készít. Festményei a materiális és transzcendens világok kapcsolódását, a világok közötti átlépést, a belső fejlődést, útkeresést, felemelkedést és megtisztulást ábrázolják. Munkái érzékenyen reflektálnak a külvilág, és a belső, alkotói „ösztönvilág” eseményeire, éppen ezért jellemző rájuk a periodikus megújulás, a folytonos újraértelmezés.
 
Művészetszervező tevékenységének részeként hét éve vezeti A Vértes Agorájában működő Kortárs Galériát, szervezi a Dadabánya Underground Művészeti Fesztivált, valamint a Grotta kiállításokat Tatán. Helyi, és országos szinten is meghatározó alakja a hazai képzőművészeti életnek. Eredeti látásmódja nem csak alkotói, hanem szakmai/szervezési képességében is megmutatkozik.
 
Gratulálunk az elismeréshez!