Önkéntesség hete: színes programok a mosolygós arcokért

Önkéntesség hete: színes programok a mosolygós arcokért

2023-ban a társadalmi felelősség vállalás jegyében szervezte meg az Agora az Önkéntesség hetét. Olyan akciókat dolgoztak ki kollégáink, amelyekben oktatási intézmények és vállalatok is részt vehetnek.

Az elmúlt esztendőben a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató számára szerveztek különböző interaktív programokat. A Vértes Agorája munkatársai kézműves foglalkozással és társas esttel csaltak mosolyt a nevelői hálózatban élő gyermekek és a tatabányai lakásotthonban nevelkedő fiatalok arcára. A Coloplast Hungary Kft. jóvoltából a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató rendszerének középiskolásai munkaerőpiaci előadást hallgathattak meg, két alkalommal.

A kezdeményezés keretében a Tappancs Állatotthon Alapítvány és Őrszolgálatnak nyújtott segítséget – az Agora közvetítésével – a TSZC Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum diáksága. Két nap alatt kitakarították és kifestették az állatotthon mosókonyháját, valamint a lelkes tanulók a kutyák sétáltatásában is segédkeztek.

A programokhoz kapcsolódóan adománygyűjtő akcióhoz is csatlakozott az Agora. A Mosolygós Gyermekekért Alapítványon keresztül rászoruló gyermekek számára várta és fogadta a játékokat és könyveket, amelyek az adventi vásár keretében jutottak el új tulajdonosaikhoz.

2023ÖnkéntességHete_2_02