Merre tovább, magyar klímavédelem?

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

A Klímabarát Települések Szövetsége
által szervezett  „Klímabarát Esték”

rendezvénysorozat februári előadása

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által is alkalmazott éghajlati modellek eredményei egyöntetűen az átlaghőmérséklet növekedését vetítik előre. Számszerűsítve mit is jelent ez?

A 2021-2050 közötti időszakban 1-2 Celsius-fokkal, míg a 2071-2100 közötti időszakban 3-4 Celsius-fokkal emelkedhet az éves átlaghőmérséklet. Mindennek következményeit már gyerekeink, unokáink fogják viselni, de vajon van-e még ráhatásunk erre a jövőre?

Annyi már most bizonyosnak látszik, hogy az egyes évszakok közül leginkább a nyár fog melegedni, azaz sűrűbben számolhatunk extrém meleg napokkal és időszakokkal. Az évszázad végére a nyári csapadékösszeg több, mint 20%-kal is csökkenhet, míg ősszel és télen hasonló mértékű növekedésre számíthatunk.

Mit lehet ebben a helyzetben országos és települési szinten tenni? Egyáltalán, honnan hová tart a magyar klímavédelem? Erről és ennek összefüggéseiről fogjuk kérdezni a téma egyik legavatottabb hazai szakértőjét, Dr. Botos Barbarát, az Innovációs és Technológiai Minisztérium klímapolitikáért felelős helyettes államtitkárát.

Az esemény nyilvános, a részvétel ingyenes.
Helyszín: KAMARATEREM
2019. február 28.

Részletek

Dátum: 2019.02.28.
Időpont: 17:00 - 18:30
Jegyár: Ingyenes
Esemény kategória:

Helyszín

A Vértes Agorája

Szent Borbála tér 1.
Tatabánya, 2800 Magyarország

+ Google Térkép

Telefon:

06 34 688 100

Visit Venue Website